Privacy Policy

Giftomatic geeft om privacy

“We zijn bekend met de uitspraak van het Hof van Justitie van de EU van 16 juli 2020 2020 met implicaties voor de doorgifte van persoonsgegevens (link). We zijn momenteel aan het onderzoeken hoe we dit het beste kunnen ondervangen. We hebben privacy zeer hoog in het vaandel staan en proberen er alles aan te doen om tot een passende oplossing te komen. Als we een passende oplossing hebben, zullen we je hierover informeren via deze privacyverklaring. Heb je vragen over de verwerking van jouw persoonsgegevens? Neem dan contact met ons op, via de contactgegevens in deze privacyverklaring.”

Privacy is belangrijk. Daarom verwerken wij uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over jou en jouw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen jouw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden.

Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de website en de daarop ontsloten dienstverlening van Giftomatic. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 22/03/2019, met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over jou door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld.

Als je vragen heeft over ons privacybeleid kun je contact opnemen met onze Functionaris Gegevensbescherming van Giftomatic BV.

Privacy Policy

Giftomatic BV, gevestigd aan A. Hofmanweg 1a 2031 BH Haarlem, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
https://www.giftomatic.nl
A. Hofmanweg 1a 2031 BH Haarlem
+31(0)683340752
Sander Vessies is de Functionaris Gegevensbescherming van Giftomatic BV. Hij is te bereiken via sander@giftomatic.nl.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Giftomatic BV verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

– Voor- en achternaam
– Geslacht
– Geboortedatum
– E-mailadres
– IP-adres
– Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
– Locatiegegevens
– Gegevens over jouw activiteiten op onze website

– Internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via support@giftomatic.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Giftomatic BV verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

– Verzenden van onze nieuwsbrief 
– Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
– Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
– Giftomatic BV analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

Geautomatiseerde besluitvorming

Giftomatic BV neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Giftomatic BV) tussen zit. Giftomatic BV gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen: [aanvullen met naam van het systeem, waarom het gebruikt wordt, onderliggende logica, belang en verwachte gevolgen voor betrokkene]

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Giftomatic BV bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens: 

Contact gegevens en Personalia:

Deze gegevens gebruiken we om je te informeren over onder andere producten die je met je opgegeven cadeaukaart kan kopen. Ook herinneren we je eraan dat indien je een verloop datum hebt opgegeven wanneer deze afloopt. Indien je als gebruiker 3 jaar niet meer actief gebruik maakt van Giftomatic. Dat wil zeggen: geen Giftomatic mails meer opent of; niet meer inlogt op Giftomatic.nl of; je hebt uitgeschreven van de mailing lijsten van Giftomatic, dan worden deze gegevens verwijderd/vernietigd.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Giftomatic BV gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Giftomatic BV gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

 
Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Details over deze cookies kun je vinden in onze Cookie tabel
 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Giftomatic BV en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar support@giftomatic.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . Giftomatic BV wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Giftomatic BV neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via support@giftomatic.nl

Cookie tabel

NameProviderExpiryTypePurpose
__cfduidgiftomatic.nl29 daysHTTP CookieUsed by the content network, Cloudflare, to identify trusted web traffic.
CookieConsentgiftomatic.nl1 yearHTTP CookieStores the user's cookie consent state for the current domain
cookielawinfo-checkbox-necessarygiftomatic.nl1 dayHTTP CookieDetermines whether the visitor has accepted the cookie consent box.
cookielawinfo-checkbox-non-necessarygiftomatic.nl1 dayHTTP CookieDetermines whether the visitor has accepted the cookie consent box.
PHPSESSIDgiftomatic.nlSessionHTTP CookiePreserves user session state across page requests.
wc_cart_hash_#giftomatic.nlPersistentHTML Local Storage 
wc_fragments_#giftomatic.nlSessionHTML Local Storage 
_gagiftomatic.nl2 yearsHTTP CookieRegisters a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.
_gatgiftomatic.nl1 dayHTTP CookieUsed by Google Analytics to throttle request rate
_gidgiftomatic.nl1 dayHTTP CookieRegisters a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.
woocommerce_recently_viewedgiftomatic.nlSessionHTTP CookieContains data on the latest products viewed by the visitor. Used for internal statistics by the website operator.
aw_path_filtergiftomatic.nlSessionHTML Local StorageUsed to optimize execution of product recommendations based on the user's visits to the website.
aw_pbgiftomatic.nlSessionHTML Local StorageUsed to optimize execution of product recommendations based on the user's visits to the website.
aw_website_uuidgiftomatic.nlSessionHTTP Cookie 
aw-www.giftomatic.nl_cchashgiftomatic.nlSessionHTML Local Storage 
elementorgiftomatic.nlPersistentHTML Local Storage 
ivanhoe_idgiftomatic.nlSessionHTTP Cookie 
search_initialization_code_6231ba13-5322-4e3f-a5ff-7b3b3aaa744a/7191giftomatic.nlSessionHTML Local Storage 
search_initialization_hash_6231ba13-5322-4e3f-a5ff-7b3b3aaa744a/7191giftomatic.nlSessionHTML Local Storage 
search_result_styles_6231ba13-5322-4e3f-a5ff-7b3b3aaa744a/7191giftomatic.nlSessionHTML Local Storage 
search_style_hash_6231ba13-5322-4e3f-a5ff-7b3b3aaa744a/7191giftomatic.nlSessionHTML Local Storage 
zabUserIdgiftomatic.nl1 yearHTTP Cookie 
zabVisitIdgiftomatic.nlSessionHTTP Cookie 
Name Provider Expiry Type Purpose
AWSALB addwish.com 6 days HTTP Cookie Registers which server-cluster is serving the visitor. This is used in context with load balancing, in order to optimize user experience.
JSESSIONID addwish.com Session HTTP Cookie Preserves users states across page requests.
ServerID bookspot.nl Session HTTP Cookie This cookie is used to assign the visitor to a specific server – this function is necessary for the functionality of the website.
JSESSIONID forms.zohopublic.eu Session HTTP Cookie Preserves users states across page requests.
zfccn forms.zohopublic.eu Session HTTP Cookie Ensures visitor browsing-security by preventing cross-site request forgery. This cookie is essential for the security of the website and visitor.
JSESSIONID linkedin.com Session HTTP Cookie Preserves users states across page requests.
zfccn pagesense-collect.zoho.eu Session HTTP Cookie Ensures visitor browsing-security by preventing cross-site request forgery. This cookie is essential for the security of the website and visitor.
JSESSIONID survey.zohopublic.eu Session HTTP Cookie Preserves users states across page requests.
jStorage survey.zohopublic.eu Persistent HTML Local Storage Registers a unique ID for the visitor in order for the website to recognize the visitor upon re-entry.
JSESSIONID webfonts.zoho.com Session HTTP Cookie Preserves users states across page requests.
lang linkedin.com Session HTTP Cookie Set by LinkedIn when a web page contains an embedded “Follow us” panel.
__qca giphy.com 1 year HTTP Cookie Collects data on the user's visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been loaded with the purpose of generating reports for optimising the website content.
_ga giphy.com 2 years HTTP Cookie Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.
_gat giphy.com 1 day HTTP Cookie Used by Google Analytics to throttle request rate
_gid giphy.com 1 day HTTP Cookie Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.
collect google-analytics.com Session Pixel Tracker Used to send data to Google Analytics about the visitor's device and behavior. Tracks the visitor across devices and marketing channels.
_ga linkedin.com 2 years HTTP Cookie Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.
_gat linkedin.com 1 day HTTP Cookie Used by Google Analytics to throttle request rate
GAPS accounts.google.com 2 years HTTP Cookie Used by Google to identify the user when sharing content with a Google +1 button.
OCAK accounts.google.com Session HTTP Cookie
atrk.gif certify.alexametrics.com Session Pixel Tracker This cookie is used to collect information on consumer behavior, which is sent to Alexa Analytics – Alexa Analytics is an Amazon company.
IDE doubleclick.net 1 year HTTP Cookie Used by Google DoubleClick to register and report the website user's actions after viewing or clicking one of the advertiser's ads with the purpose of measuring the efficacy of an ad and to present targeted ads to the user.
test_cookie doubleclick.net 1 day HTTP Cookie Used to check if the user's browser supports cookies.
common/cavalry_endpoint.php facebook.com Session Pixel Tracker Collects data on visitor behaviour from multiple websites, in order to present more relevant advertisement – This also allows the website to limit the number of times that the visitor is shown the same advertisement.
__asc giphy.com 1 day HTTP Cookie This cookie is used to collect information on consumer behavior, which is sent to Alexa Analytics – Alexa Analytics is an Amazon company.
__auc giphy.com 1 year HTTP Cookie This cookie is used to collect information on consumer behavior, which is sent to Alexa Analytics – Alexa Analytics is an Amazon company.
ads/ga-audiences google.com Session Pixel Tracker Used by Google AdWords to re-engage visitors that are likely to convert to customers based on the visitor's online behaviour across websites.
NID google.com 6 months HTTP Cookie Registers a unique ID that identifies a returning user's device. The ID is used for targeted ads.
bcookie linkedin.com 2 years HTTP Cookie Used by the social networking service, LinkedIn, for tracking the use of embedded services.
bscookie linkedin.com 2 years HTTP Cookie Used by the social networking service, LinkedIn, for tracking the use of embedded services.
lidc linkedin.com 1 day HTTP Cookie Used by the social networking service, LinkedIn, for tracking the use of embedded services.
cref quantserve.com 13 months HTTP Cookie
mc quantserve.com 13 months HTTP Cookie Collects data on the user's visits to the website, such as what pages have been loaded. The registered data is used for targeted ads.
UID scorecardresearch.com 2 years HTTP Cookie Collects information of the user and his/her movement, such as timestamp for visits, most recently loaded pages and IP address. The data is used by the marketing research network, Scorecard Research, to analyse traffic patterns and carry out surveys to help their clients better understand the customer's preferences.
UIDR scorecardresearch.com 2 years HTTP Cookie Collects information of the user and his/her movement, such as timestamp for visits, most recently loaded pages and IP address. The data is used by the marketing research network, Scorecard Research, to analyse traffic patterns and carry out surveys to help their clients better understand the customer's preferences.
CheckConnectionTempCookie# youtube.com 1 day HTTP Cookie
GPS youtube.com 1 day HTTP Cookie Registers a unique ID on mobile devices to enable tracking based on geographical GPS location.
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 179 days HTTP Cookie Tries to estimate the users' bandwidth on pages with integrated YouTube videos.
YSC youtube.com Session HTTP Cookie Registers a unique ID to keep statistics of what videos from YouTube the user has seen.
yt-remote-cast-installed youtube.com Session HTML Local Storage Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video
yt-remote-connected-devices youtube.com Persistent HTML Local Storage Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video
yt-remote-device-id youtube.com Persistent HTML Local Storage Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video
yt-remote-fast-check-period youtube.com Session HTML Local Storage Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video
yt-remote-session-app youtube.com Session HTML Local Storage Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video
yt-remote-session-name youtube.com Session HTML Local Storage Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video
zab_# cdn-eu.pagesense.io 29 days HTTP Cookie
ztpctest cdn-eu.pagesense.io Session HTTP Cookie
d18efd344f forms.zohopublic.eu Session HTTP Cookie
lissc linkedin.com 1 year HTTP Cookie
4662279173 pagesense-collect.zoho.eu Session HTTP Cookie
psimg.gif pagesense-collect.zoho.eu Session Pixel Tracker
aprmjrnpkcrkks survey.zohopublic.eu Session HTTP Cookie
e2e88387cd survey.zohopublic.eu Session HTTP Cookie
e0b837f51c webfonts.zoho.com Session HTTP Cookie
 

Webwinkelsoftware

Giftomatic
 
Deze site is ontwikkeld met open source software van WooCommerce. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden niet met deze partij gedeeld. Woocommerce heeft geen toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden.
 
De Giftomatic Webshop voor verlopen cadeaukaarten, vindbaar onder https://shop.giftomatic.nl werkt op software van Shopify. Indien u een bestelling plaatst in deze webshop, zal Shopify beschikking krijgen over uw gegevens. Shoppify is op grond van de overeenkomst tot geheimhouding verplicht.

Webhosting

Savvii

Wij nemen webhosting- en e-maildiensten af van Savvii. Savvii verwerkt persoonsgegevens namens ons en gebruikt uw gegevens niet voor eigen doeleinden. Wel kan deze partij metagegevens verzamelen over het gebruik van de diensten. Dit zijn geen persoonsgegevens. Savvii heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies en ongeoorloofd gebruik van uw persoonsgegevens te voorkomen. Savvii is op grond van de overeenkomst tot geheimhouding verplicht.

E-mail en mailinglijsten

ActiveCampaign

Onze website maakt gebruik van ActiveCampaign, een derde partij die het e-mailverkeer afkomstig van onze website en het verzenden van nieuwsbrieven afhandelt. Alle bevestigingsmails die u ontvangt van onze website en webformulieren worden verzonden via de servers van ActiveCampaign. ActiveCampaign zal uw naam en e-mailadres nooit voor eigen doeleinden gebruiken. Onderaan elke e-mail die geautomatiseerd via onze website is verzonden ziet u de ‘unsubscribe’ link. Als u hier op klikt zal u geen e-mail meer van onze website ontvangen. Dit kan de functionaliteit van onze website ernstig verminderen!

Uw persoonsgegevens worden door ActiveCampaign beveiligd opgeslagen. ActiveCampaign maakt gebruik van cookies en andere internettechnologieën die inzichtelijk maken of e-mails worden geopend en gelezen. ActiveCampaign behoudt zich het recht voor om uw gegevens te gebruiken voor het verder verbeteren van de dienstverlening en in het kader daarvan informatie met derden te delen.

Wij maken voor ons reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van Savvii. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van uw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. Savvii heeft geen toegang tot ons postvak en wij behandelen al ons e-mailverkeer vertrouwelijk

 

Payment processors

Mollie

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van Mollie. Mollie verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. Mollie heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Mollie behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Mollie deelt in het geval van een aanvraag voor een uitgestelde betaling (kredietfaciliteit) persoonsgegevens en informatie met betrekking tot uw financiële positie met kredietbeoordelaars. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Mollie's dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Mollie bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

Facturatie en boekhouden

Zoho

Voor het bijhouden van onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van Zoho. Wij delen uw naam, adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot uw bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen. Uw persoonsgegevens worden beschermd verzonden en opgeslagen. Zoho is tot geheimhouding verplicht en zal uw gegevens vertrouwelijk behandelen. Zoho gebruikt uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden dan hierboven beschreven.

 

Cookies

Google Analytics

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Tracking cookies Zoho

Zoho biedt een dienst genaamd Pagesense, waarmee Giftomatic surfgedrag in kaart kan brengen. Hierdoor kunnen wij de site verder optimaliseren en beter laten aansluiten op de wensen van de bezoekers. Wij hebben Zoho Pagesense niet toegestaan om de verkregen informatie te gebruiken voor eigen belang in welke vorm dan ook.

Cookies van derde partijen

In het geval dat softwareoplossingen van derde partijen gebruik maken van cookies is dit vermeld in deze privacyverklaring.

Wijzigingen in het privacybeleid

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vindt u echter altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot u verwerken, dan brengen wij u daarvan per e-mail op de hoogte.