3 tips om je personeel in het zonnetje te zetten 

Als werkgever ben je voor een groot deel verantwoordelijk voor het welzijn van het personeel op de werkvloer. Het motiveren van het personeel levert veel voordelen op. Tevreden personeel werkt over het algemeen veel efficiënter. Bovendien zijn zij sneller bereid om een stapje extra te zetten. Als ze zich gewaardeerd voelen op de werkvloer, willen ze ook graag eens iets extra's doen. Bijvoorbeeld een dagje invallen bij ziekte of net wat langer op kantoor blijven dan normaal bij drukte.

Als het je lukt om het personeel gemotiveerd te houden, dan zorgt dit er dus uiteindelijk ook voor dat het bedrijf van betere kwaliteit wordt. Het is dan ook belangrijk om je medewerkers regelmatig eens wat extra in het zonnetje te zetten. Maar hoe pak je dit aan, welke attenties worden gewaardeerd en welke niet? En wat voor budget wil je ervoor uittrekken? Hieronder volgen drie handige en inspirerende tips om je op weg te helpen. 

Kerstgeschenk personeel

1. Een kleine attentie

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarbij het leuk is om het personeel een kleine attentie te geven. Denk bijvoorbeeld aan de feestdagen, maar ook aan een verjaardag, jubileum of gewoon om extra goed werk te belonen. Dit hoeft echt geen groots cadeau te zijn. Het is het gebaar dat telt. Een goed voorbeeld zijn de cadeaus van Happibox. Hier vind je verschillende boxen met ludieke, fijne en praktische cadeaus om je medewerkers eens extra te verwennen.
Vind je het best wel lastig om een geschikt cadeau of het juiste moment te vinden? Gebruik dan de belangrijkste feestdagen als leidraad. Zo zijn er rond Pasen en Kerstmis altijd speciale boxen verkrijgbaar.

18 jarige cadeau

2. Bied doorgroeimogelijkheden aan

Ken je dat? Het gevoel dat je vastzit? Je – wat je ook probeert – maar niet vooruit komt? Heel veel mensen ervaren dit gevoel op hun werk. Ze zijn ooit in een bepaalde functie begonnen en hadden de hoop ook wel een keer door te groeien, maar na jaren is er nog weinig veranderd. Dit is de nummer één oorzaak van onvrede op de werkvloer. Bovendien leidt het er ook toe dat mensen minder gemotiveerd raken en daardoor sneller steekjes laten vallen op het werk. Om te voorkomen dat het werkplezier uiteindelijk onder het nulpunt daalt, is het belangrijk om altijd achter verdere zelfontwikkeling te staan. Geef ruimte aan je medewerkers om cursussen te volgen of een opleiding te starten en zorg ervoor dat er ook doorgroeimogelijkheden zijn. Op die manier zorg je voor een fijnere werksfeer en zullen medewerkers ook gemotiveerd blijven.

3. Organiseer minimaal één keer per jaar een bedrijfsuitje

Het belang van een bedrijfsuitje wordt nog regelmatig onderschat. Het is echter een prima manier om het personeel te tonen hoeveel je ze waardeert. Daarnaast is het ook een fijne manier om je personeel op persoonlijk vlak beter te leren kennen. Voor het personeel zelf kan het ook heel prettig zijn om in een informele setting in contact te staan met het team. Hierdoor worden relaties versterkt en zal de werksfeer verbeteren. Dit leidt uiteindelijk tot een hogere efficiëntie op de werkvloer.

 

Sander

Sander

Reageer hierop

Over Giftomatic

Download de Giftomatic app, waarmee je cadeaukaarten kunt geven met een gave Face-Swap video!

Giftomatic heeft naast de app ook een oplossing voor verlopen cadeaukaarten.

Volg zakelijke updates van Giftomatic op LinkedIn

Recent verschenen

Voor de fans

Sorry, this link doesn't work in this demo.