Punten scoren met kerst? Ga voor een massage gun!

Veel mensen zijn proactief geworden wat hun gezondheid betreft en hebben meer lichaamsbeweging opgenomen als onderdeel van hun nieuwe levensstijl. Wat echter vaak voorkomt, is de pijn en het ongemak dat kan optreden na een inspanning. Ken jij zo iemand en zoek je het ideale kerst cadeau voor hem of haar? Scoor punten met een massage gun als geschenk!

massagegun

Wat is een massage gun?

Massage guns werken door middel van vibratietherapie, ook bekend als percussie of percussie therapie, die gericht is op het verlichten van pijn en beklemming door schokken van druk en trillingen in de spieren over te brengen. Het apparaat is vergelijkbaar met een diepe weefselmassage, en op die manier heeft het dezelfde voordelen.

massage gun

Diepe weefselmassage

Diepe weefselmassage maakt het spierweefsel losser, verhoogt de bloedstroom ernaar en helpt strakke, gespannen gebieden te ontspannen. Het verlichten van spier strakheid is belangrijk, omdat dit kan leiden tot onevenwichtigheden die het risico op een letsel vergroten. Met een massage gun kun je deze voordelen zo vaak plukken als je wilt, zonder dat je een afspraak met een massagetherapeut hoeft te maken.

Massage guns voor diepe weefselmassage verschillen van handmassage doordat wordt aangenomen dat percussie massage het spierweefsel 30 keer beter kan behandelen dan een gewone massage. Handmassage kan niet dezelfde constante druk geven of de moeilijk bereikbare plaatsen bereiken die bijdragen aan de pijn.

Let op: hoe krachtiger een massage gun is, hoe effectiever deze de spieren aanspreekt. De beste massage guns hebben een RPM (bewegingen per minuut) van minimaal 3000.

De voordelen

Iedereen kan het gebruiken

Zoals de naam al aangeeft, is dit een apparaat dat is ontworpen als een pistool dat snelle sessies van zachte druk op het getroffen gebied levert. Dit wordt een percussie massage genoemd. Massage guns kunnen preventief worden gebruikt. Veel atleten gebruiken het om diep weefsel op te warmen voor een wedstrijd, maar ook mensen met chronische pijn, kunnen de vele voordelen ervan ervaren.

Behandelt verschillende soorten pijn

Bij inspanning kunnen verschillende soorten pijn ontstaan. Het eerste type is de pijn die afkomstig is van het lichaam dat niet aan training of lichaamsbeweging gewend is. Dit komt doordat de spieren melkzuur produceren. Het tweede type is een vertraagde spierpijn die meestal een paar uur na de inspanning kan worden gevoeld.

Dit komt vaak voor bij mensen die net beginnen met sporten. Het derde type pijn is de pijn die het gevolg is van een blessure doordat je een training te veel of verkeerd doet. Massage guns kunnen helpen bij deze verschillende soorten pijn.

Tijd- en geldbesparend

Een massage gun is een zeer voordelig alternatief als je bedenkt hoeveel handmatige massages kosten wanneer ze worden gegeven door massageprofessionals. Bovendien is er het ongemak om te proberen een afspraak te maken wanneer je deze het meest nodig hebt, wat door de Covid 19-maatregelen nog moeilijker kan zijn. Dan is er de tijdsfactor om tijd te moeten reserveren om een ​​afspraak bij te wonen. Problemen die je met een massage gun niet hebt.

Waar moet ik op letten?

Belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van een massage pistool zijn;

  • prijs
  • kracht
  • accuduur
  • gewicht

Kom je er nog niet uit? Dan zijn er genoeg sites waar je de verschillende merken massage guns kunt vergelijken.

Sander

Sander

Reageer hierop

Over Giftomatic

Download de Giftomatic app, waarmee je cadeaukaarten kunt geven met een gave Face-Swap video!

Giftomatic heeft naast de app ook een oplossing voor verlopen cadeaukaarten.

Volg zakelijke updates van Giftomatic op LinkedIn

Recent verschenen

Voor de fans

Sorry, this link doesn't work in this demo.