De Giftomatic cadeau monitor 2020

Giftomatic onderzocht wat Nederlanders graag als cadeau krijgen, en wat ze als leuk cadeau zien voor het andere geslacht. Cadeaus waarbij smaak een grote rol speelt, krijgen we liever niet. Dit geldt vooral voor mode, lingerie en cosmetica. Dit zijn cadeaus waarvan mannen onterecht inschatten dat vrouwen ze graag cadeau krijgen. Een cadeaukaart ontvangen zowel mannen en vrouwen graag, voor vrouwen is het na woonaccessoires zelfs het populairste cadeau.

giftomatic-cadeaumonitor-2020

Mode item voor mannen? Doe het niet.

Meer dan de helft van de vrouwelijke respondenten (51%) denkt makkelijk te kunnen scoren met een mode item voor de man. Maar wat blijkt? Slechts 15% van de mannen geeft aan het leuk te vinden om een mode item te krijgen.

Spelletjes, een gemiste kans!

Maar liefst 30% van de mannen vindt het leuk om een spelletje (bordspel of een game) te krijgen terwijl slechts 12% van de vrouwen een spelletje ziet als een leuk cadeau. Andersom is eenzelfde beeld zichtbaar, want ook vrouwen krijgen graag een spel als cadeau (29%) maar mannen onderschatten dat (17%). Wellicht heeft het iets te maken met Corona, wij voorzien veel spelletjesavonden na deze kerst.

Scoren bij mannen? Koop electronica

Het beste cadeau voor een man blijkt electronica te zijn, dat is wat 67% van de mannen het liefst onder de boom ziet liggen. Gelukkig weten vrouwen dit ook (58%).

De grootste missers van mannen

In de categorieën mode, cosmetica en lingerie slaan de mannen de plank mis. Ze overschatten de wens voor een cadeau in deze categorie behoorlijk. Vooral bij lingerie gaat het helemaal mis (37%) want wat blijkt is dat onder de vrouwelijke respondenten slechts 6% het leuk vindt om lingerie te krijgen.

Mannen: geef woonaccessoires

56% van de vrouwen vindt woonaccessoires leuk om te krijgen. Mannen schatten dit heel goed in met maar liefst 50% van de ondervraagden die dit een geschikt cadeau vinden.

Veilige keuzes

Zowel voor mannen (40%) als voor vrouwen (49%) blijkt een cadeaukaart een goed cadeau. Zo heeft de ontvanger de keuzevrijheid om te kopen wat hij/zij wil. Een nadeel is dat een cadeaukaart niet heel persoonlijk is.

Cadeaus doorgeven

Volgens het onderzoek van Giftomatic geeft ruim een derde (38%) van de Nederlanders wel eens een ontvangen cadeau door aan iemand anders. Als een man dit doet dan is dat veelal drank (56%), terwijl vrouwen vooral boeken doorgeven (32%).

Infographic

Voor een uitgebreidere en visuele representatie van het onderzoek is de cadeaumonitor 2020 infographic hier te bekijken.

Sander

Sander

Reageer hierop

Over Giftomatic

Download de Giftomatic app, waarmee je cadeaukaarten kunt geven met een gave Face-Swap video!

Giftomatic heeft naast de app ook een oplossing voor verlopen cadeaukaarten.

Volg zakelijke updates van Giftomatic op LinkedIn

Recent verschenen

Voor de fans

Sorry, this link doesn't work in this demo.